קריינות לפרסומות

קריינות לפרסומת טובה ברדיו ובטלוויזיה, כמו גם חסות, צריכה להיות מכוונת היטב לקהל היעד שלה, להשפיע ולגרום לו להיות מודע למוצר אותה היא רוצה לשווק. מושקעים בה עבודה ותקציב רבים על מנת ללכוד את תשומת לבם של המאזינים ולגרום להם עניין. על ידי הבנת הפרסומת והרעיון שמאחוריה, יכולים הקריינים להעביר למאזין את המסר הרצוי. הם עושים זאת בפעולה משחקית המושכת את תשומת לבו דרך יצירת הזדהות, ריגוש, ועוד…
הפרסומת היא קצרה ועל אחת כמה וכמה החסות, ולכן על הקריין או הקריינית להתאים לפרסומת הספציפית אותה הם מקריינים ולהצליח להעביר את הרעיון שבה תוך פרק זמן קצר.

האתגר בחסות לרדיו גדול פי כמה שכן הצד הויזואלי איננו והמיקוד הוא על קול הקריין / קריינית בלבד.

דוגמאות קריינות לפרסומות – אאודיו

קניון עתלית (בהפקת לירן חסון)
חיותה
ג'רנטיק
ספגטים
קרדיט
פארמה
קן לאהבה
הקישון
יום האישה הבינלאומי
קליניק ליום האהבה 1
קליניק ליום האהבה 2
המקצוענים
Air Top
Job Master
Accessories Market
Advantech

דוגמאות קריינות לפרסומות – וידאו

קריינות פרסומת לפג פרגו
קריינות פרסומת חסות לקיווי
קריינות פרסומת לטלויזיה – SmarTrike Israel
קריינות פרסומת לטלויזיה – Discreet
קריינות לחסות – טחנת ירושלים
קריינות לפרסומת – espada
קדס קידס – הופק על ידי בונקר.
BayBlade Heb – הופק על ידי בונקר.
שאנז דיאמונדס – הופק על ידי בונקר.

קריינות פרסומות לטלוויזיה הן עניין של מקצוענים וכדי ליצור אותן יש צורך בצוות שלם שעובד על הפרסומת. עבור החברה שרוצה להוציא את הפרסומת מדובר בהשקעה גבוהה מאד הן ביצירת הפרסומת עצמה והן בזמן השידור שעולה כסף. כמובן, פרסומות אלו יכולות להופיע גם ברשת האינטרנט באמצעים השונים שהיא מעמידה לרשות המפרסמים.

המטרה – למכור

קריינות לפרסומות לטלוויזיה מיועדות למכור. הן יכולות למכור מוצר, לעודד מבצע, להעביר רעיון ובסופו של דבר מדובר במכירה. לכן, כל פרט ביצירת הפרסומת חשוב, החל ביצירת המסר הנכון לקהל היעד ועד לביצוע מושלם של הפרסומת תוך שימוש באנשי מקצוע מעולים וציוד מתאים.

לרוב, חלק בלתי נפרד מהפרסומת יהיה קריינות כשהיא מעבירה את המסר בקול רם. לכן, ביצירת פרסומות לטלוויזיה חשוב מאד למצוא קריין מקצועי, שיודע לבצע את העבודה ומביא איתו קול המתאים למשימה וכזה שיכול להעביר את המסר הטוב ביותר לקהל היעד. כדי למצוא קריין שכזה מומלץ לדעת מה הפרסומת, למי היא מיועדת ומה אתם מחפשים. לאחר מכן אפשר גם להתייעץ עם החברה המתמחה בתחום כדי שזו תעזור לבחור את הקריין הנכון.

יצירת פרסומות

כדי ליצור פרסומת יש לעבור תהליך שכולל כמה שלבים:

  1. הגדרת המטרה – הגדרת המטרה של הפרסומת היא השלב הראשון ושלב זה כולל גם הגדרה של קהל היעד, הבנה מה באים למכור לו ואפילו איפה ומתי תשודר הפרסומת.
  2. תכנון הפרסומת – תכנון הפרסומת יתבצע כמעט תמיד על ידי משרד קופירייטינג המתמחה ביצירת פרסומות כאשר יהיה עליו להתחשב בכל הדרישות שהועברו אליו כדי לתכנן נכון את העברת המסר.
  3. ביצוע הפרסומת בפועל – יצירת הפרסומת בפועל יכולה להיות באולפן או בחוץ. הליך זה מורכב מאנשי מקצוע שונים ולרוב תתבצע גם עבודת קריינות לפרסומת.

הקלטה לצורך פרסומת

ברגע שיש צורך לבצע עבודת קריינות לפרסומת חשוב מאד להתייחס לעבודה זו כחלק ממכלול יצירת הפרסומת. חשוב מאד שהקריינות תתאים לפרסומת הן מבחינת התוכן, העברת המסר, אופן הקריינות מבחינת דגשים שונים שיעבירו את המסר ועוד. במקרה זה יש לפנות רק לקריין מקצועי ומנוסה שיבצע את העבודה.

צרו קשר לקבלת דוגמאות נוספות.